Foto: Jeffrey Tomberg
Foto: Jeffrey Tomberg

Vlinder, een meisje zonder naam

Vlinder is een dynamische, muzikale voorstelling over een meisje dat op reis moet en zoekt naar een thuis.

Vlinder is niet hier geboren. Vlinder komt uit een land waar alles anders is, anders klinkt, anders ruikt. Een land zonder rechte stoeptegels, witte tandpasta of vierkante grasveldjes. Een land waar de zon altijd schijnt en waar het nooit stil wordt op straat. In dat land is Vlinder thuis.

Tot Vlinder op een dag door haar moeder op een vliegtuig wordt gezet. Zomaar, zonder reden, zonder afscheid, zonder kus en zonder moeder. Tien uur later landt ze alleen op een onbekende plek. Ze verstaat niemand. De zon schijnt niet en de mensen kijken haar vreemd aan. Vlinder is in Nederland. Hier begint haar nieuwe leven. Maar hoe vindt ze haar plek in een land dat zo anders is? Zal ze zich ooit weer thuis voelen?

Op speelse en lichtvoetige wijze, gaat T.H. de Wei aan de slag met het universele thema identiteit. Wat maakt ons tot wie we zijn? Waarin zijn we anders en wat hebben we gemeen? Met humor, absurdisme en uitvergroting als stijlmiddelen, vertellen zij het verhaal van een asielzoekerskind dat haar weg zoekt in een vreemde wereld, die voor ons zo gewoon is.

De voorstelling wordt gespeeld voor iedereen vanaf 8 jaar en is te boeken voor scholen en theaters

Impresariaat: Buro Bannink

Tekst: Shanna Chatterjee
Regie: Daniël van Klaveren
Spel en zang: Shanna Chatterjee, Rik Eckhardt, Sanne Maas, Aniek Stokkers.
Muziek: Rik Eckhardt
Liedjes: Jolijn Zwart, Shanna Chatterjee

De tekst van  Vlinder, een meisje zonder naam heeft een eervolle vermelding ontvangen van de internationale Kaas&Kappes Autorenwettbewerb 2013

De voorstelling ontving op 16 nov 2015 de Kijk|Kunst-kup en werd daarmee de best gewaardeerde voorstelling van schooljaar 2014/2015  door de scholen in Zuid-Holland.

De tour is inmiddels afgelopen. Deze voorstelling speelde in seizoen 2016/2017.

Bekijk het actuele voorstellingsaanbod!