Jeugdtheater: De Jongens

In 2016 & 2017 speelde Theater WEI, toen nog bekend als T.H. de WEI de jeugd theatervoorstelling ‘De Jongens’, voor kinderen van 6 jaar.

Deze voorstelling heeft gespeeld in theaters en op scholen.

Impresariaat: Buro Bannink

De Jongens (2016 & 2017)

De Jongens: een stoer-poëtische voorstelling over jongens en meisjes en wat het betekent als je binnen- en buitenkant niet hetzelfde zijn.

Drie jongens komen elke dag samen om de mooiste avonturen te beleven. Ze bouwen een boomhut midden in de woonkamer, schieten in de gang de grootste bandieten neer en worden zeeziek op een VOC-schip in hun bed. Ze zijn blij met elkaar. En blij dat er geen meisjes in hun verhalen voorkomen. “Meisjes zijn stom en bang voor avontuur. En meisjes willen zelf natuurlijk ook liever een jongen zijn want dat is het allerleukste.”

Maar wat gebeurt er als één van de jongens toch een jurk uit de verkleedkist haalt? De kapitein van het VOC-schip heeft toch ook een vrouw? En misschien wil die vrouw ook wel even kapitein spelen. Of kan dat niet? Waarom mag een jongen niet in een jurk naar school, maar zijn zusje wel? En als die jongen in een jurk loopt, is hij dan ook meteen een meisje?

De vriendschap van de jongens wordt op de proef gesteld als één van hen van binnen anders blijkt dan hij er van buiten uitziet. Kunnen de jongens nu nog wel samen op avontuur? Is die jongen wie hij van binnen is, of is hij wie hij van buiten is? Moet hij zich aanpassen aan de anderen, of kan hij júíst bij zijn vrienden zichzelf zijn?
Met stoere muziek, beeldende scènes en snelle, humoristische teksten snijdt T.H. de Wei in deze hartverwarmende voorstelling een bijzonder thema aan voor jongens en meisjes (6+).

Tekst: Shanna Chatterjee
Regie: Louis van Beek
Spel en zang: Shanna Chatterjee, Sanne Maas, Aniek Stokkers
Muziek: Rik Eckhardt
Scriptcoaching: Daniel van Klaveren
Advies vormgeving: Marlyn Coetsier
Foto: Daan Rot
Met dank aan: Theatermijn (Koog a/d Zaan), het Talenten Theater (Hoorn), Rover Rot, Hilde van Gurp, Gravin van Bylandt stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Janivo Stichting, K.F Hein Fonds