Theater WEI viert 10 jarig bestaan

Theater WEI is in 2011 opgericht door Shanna Chatterjee, Sanne Maas, Rik Eckhardt en Aniek Stokkers. Samen studeerden zij af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Na de opleiding maakten zij samen een festivalvoorstelling. Dat beviel zo goed, dat zij besloten samen door te gaan. Tegenwoordig zit Theater WEI met zijn kantoor gevestigd in Zaandam. Al 10 jaar maakt Theater WEI geëngageerde jeugdtheatervoorstellingen voor een breed publiek en ze zijn nog lang niet klaar!

Er wordt met veel plezier teruggekeken naar de afgelopen 10 jaar. De groei die Theater WEI heeft doorgemaakt, de enthousiaste en soms ontroerende publieksreacties en de verschillende samenwerkingen. In 2013 ging de voorstelling ‘Vlinder, een meisje zonder naam’ in première. In totaal heeft deze voorstelling tot en met 2017 ruim 200 keer gespeeld en heeft Theater WEI hiervoor in 2015 de Kijk/Kunst-kup ontvangen. De voorstelling ‘De Jongens’ speelde in seizoen 16/17 en is daarna nog naar Duitsland gegaan als ‘Jungs’. Ook heel bijzonder was de samenwerking met Theater Gnaffel en Guus Kuijer voor de voorstelling ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’.

Theater WEI streeft ernaar kinderen te laten opgroeien in een wereld waarin plek is voor iedereen. Om dit te bereiken vraagt WEI haar publiek in haar voorstellingen opnieuw naar de wereld te kijken en deze te bevragen. In haar voorstellingen neemt WEI nooit een blad voor de mond. Het theater van WEI is ongepolijst, oprecht en rauw, maar altijd fantasierijk. Op dit moment is Theater WEI druk bezig met de nieuwste voorstelling ‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’. Een interdisciplinaire voorstelling waarin toneel, kunst en muziek samen worden gebracht en thema’s als vriendschap, identiteit, taal en kunst op een toegankelijke en tegelijkertijd aangrijpende manier worden verteld.
Binnenkort is deze voorstelling te zien in de theaters. Kijk voor speeldata en meer informatie op www.theaterwei.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en speeldata uit de WEI?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.