Première ‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’ verplaatst

De première van de voorstelling ‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’ zou plaatsvinden in april 2021. Vanwege alle coronamaatregelen is deze verplaatst naar een nader te bepalen datum. 

‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’ is een interdisciplinaire voorstelling waarin toneel, kunst en muziek samen worden gebracht en thema’s als vriendschap, identiteit, taal en kunst op een toegankelijke en tegelijkertijd aangrijpende manier worden verteld. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Waar gaat de voorstelling over?

Aron en Stefanie houden hun spreekbeurt over de Franse schilder Claude Monet. Monet was in 1871 vier maanden in Nederland, in Zaandam. Hij schilderde daar zesentwintig schilderijen, die nu in musea over de hele wereld hangen. Nederland is daar nog altijd heel erg blij mee, maar tijdens de spreekbeurt komen Aron en Stefanie erachter dat toen Monet per boot aankwam, de mensen níet zo blij met hem waren. Claude Monet was namelijk samen met zijn vrouw en kind op de vlucht voor een oorlog, en daarom hielden ze hem als vluchteling heel streng in de gaten. Ze waren bang dat hij hier iets kwamen halen. Niemand had er ooit over nagedacht dat hij hun misschien ook iets te bieden had.

Aron vindt de spreekbeurt ineens lastig worden. Hij is ook met een boot uit zijn land gevlucht en herkent zich in het verhaal van
Monet. Ook hij kent het gevoel niet gewenst te zijn. Hij zou het liefst helemaal niet opvallen en verdwijnen in de massa. Stefanie vindt dat stom. Stefanie valt namelijk nooit op. Iedereen vergeet haar. Zij zou willen dat ze eens wat aandacht zou krijgen door een bijzonder levensverhaal.

Tekst & Regie: Shanna Chatterjee / Spel: Sanne Maas en Roben Mitchell  / Muziek: Rik Eckhardt

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en speeldata uit de WEI?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.