Theater WEI tekent namens 191 professionals bij Cultuur in Actie

Vrijdagochtend 5 juni was Theater WEI te gast bij Cultuur in Actie, aan tafel bij Tooske Ragas, om te praten over het belang van Cultuur. Een digitale ketendemonstratie voor de culturele sector. Er waren 500 tijdstippen beschikbaar voor interviews om betrokkenen uit de culturele sector hun stem te laten horen, waaronder voor Theater WEI. Regisseur Shanna en acteur Sanne hebben namens 191 professionals uit de culturele sector getekend.

Theater WEI tekent voor Cultuur in Actie

Theater WEI komt in actie voor cultuur: een ketendemonstratie

Corona heeft een behoorlijke impact op de culturele sector. Artiesten, kunstenaars, theaters, culturele bedrijven en organisaties, zzp’ers en alle anderen die werkzaam zijn in de culturele sector missen inkomsten, maar de steun vanuit het kabinet blijkt onvoldoende. Helaas is het niet mogelijk om met z’n allen te demonstreren op het malieveld, maar gelukkig kunnen we wel onze stem laten horen, aandacht vragen voor het belang van de culturele sector en opstaan voor cultuur! Het is van groot belang dat de culturele sector bredere financiële ondersteuning krijgt én dat men bewust wordt van het levensbelang van cultuur. Cultuur is geen vrije tijd, het is geïntegreerd in ons zijn.

Het belang van cultuur voor kinderen

Theater WEI komt op voor het belang van cultuur voor kinderen. Voor de ontwikkeling van gevoel, verbeelding en empathie. Cultuur draagt bij aan de zelfontwikkeling van een kind, het creëren van eigenheid en authenticiteit. Kinderen worden aan het denken gezet en mogen zijn wie ze zijn en mogen voelen wat ze voelen. Een theatervoorstelling hoeft niet altijd een conclusie te hebben, maar geeft kinderen de mogelijkheid een eigen conclusie te vormen.

Mijn spreekbeurt gaat over een dooie voorstelling – de nieuwe voorstelling van WEI

Tijdens het gesprek bij Cultuur in Actie hebben Sanne en Shanna alvast een stukje laten horen van de nieuwe voorstelling van Theater WEI, getiteld: ‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder‘. Een voorstelling waarbij twee kinderen, Aron en Stefanie, een spreekbeurt houden over de Franse schilder Claude Monet die in 1871 met zijn gezin naar Nederland vluchtte. De voorstelling zal vanaf 2021 te zien zijn in de theaters.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de WEI?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.