Nieuwe voorstelling: Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder

In het seizoen 2020/2021 komt Theater WEI met een nieuwe voorstelling: ‘Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder’. Een muzikale voorstelling waarbij we terecht komen in een levend schilderij.

Het is 2 juni 1871. De Franse schilder Claude Monet arriveert samen met zijn vrouw en kind per boot in het Nederlandse Zaandam. Niemand kent hem en de politie houdt hem nauwlettend in de gaten omdat deze Fransman gevlucht zou zijn voor de oorlog. Er is een “vreemdeling” aangekomen, waarvan niet bekend is wat hij hier komt doen en vooral wat hij hier komt halen. Dat hij misschien wel iets aan ons te bieden heeft, komt bij niemand op.

Het is 3 maart 2021. Aron en Stefanie hebben zich voor school verdiept in de Franse schilder Claude Monet. Ze willen er graag alles over vertellen, want ze weten er veel van. En als je ergens veel vanaf weet dan moet je daar ook veel over vertellen, natuurlijk.

Gaandeweg hun spreekbeurt komen ze echter tot de ontdekking dat Monet méér was dan alleen maar een schilder. Dat hij ook vader was en vluchtte met zijn vrouw en kind voor een oorlog in zijn eigen land.

Aron voelt zich verwant met Monet, ook zíjn familie moest ooit vluchten. Hij vindt eigenlijk dat Stefanie daarom geen recht van spreken heeft, zij weet helemaal niet hoe zoiets voelt. Pas als je iets hebt meegemaakt mag je erover vertellen, vindt hij. Maar Stefanie is het daar niet mee eens…

Met live kunstenaar in de nieuwe voorstelling

Op het podium is, naast de twee acteurs die Aron en Stefanie spelen, een kunstenaar aanwezig die live zal mee tekenen en schilderen tijdens de voorstelling. Zijn werk wordt langzaam het decor van de voorstelling. De acteurs en het verhaal zullen zo langzaam in een levend schilderij terecht komen.

Nieuwe voorstelling Theater WEI - mijn spreekbeurt over gaat een dooie schilder, monet

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.