Mieke Mom wordt werkelijkheid!

Heuglijk nieuws op deze mooie dag, want de voorstelling ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ wordt nu echt werkelijkheid! Afgelopen seizoen was Theater WEI helaas genoodzaakt om de voorstelling af te lassen. Theater Wei bleek niet de enige die hiervan baalde. Ook Theater Gnaffel, waar Theater WEI goede banden mee heeft, vond het een gemiste kans als deze voorstelling niet gemaakt zou worden. Na een paar goede artistieke gesprekken was de kogel door de kerk: “Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt” wordt een samenwerking tussen Theater Wei en Theater Gnaffel. De voorstelling schuift een jaartje op en is in seizoen 2019/2020 te boeken voor scholen en theaters.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ is een kleurrijk muzikale circus over het meisje Mieke in een onbegrijpelijke wereld. De grote hoeveelheid rollen en snelle wisselingen van personage worden vertolkt door vier professionele acteurs en meer dan twintig poppen. De toevoeging van de poppen maakt dat er nog meer mogelijk is in het creëren van de bizarre wereld vol ongrijpbare personages waar Mieke in terecht komt. Kortom, een samenwerking vol nieuwe kansen en een prachtige doorstart voor de voorstelling. Met een nieuw PR beeld!

De repetities van ‘Mieke Mom’ starten in het najaar van 2018 en de voorstelling gaat in het najaar van 2019 in première.

Over de voorstelling:

Theater WEI brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’. Een fantasievol maar actueel muzikaal circus boordevol poppen voor iedereen vanaf 7 jaar.

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken?  Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over een ding roerend eens… Meisje Mieke is gek.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?

Een samenwerking met:

gnaffel-logo-warmgray-rechts

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.