Theater WEI zoekt acteurs/actrice

Voor onze nieuwe productie ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ (bewerking van het boek van Guus Kuijer) zijn wij op zoek naar mannelijke en vrouwelijke acteurs (leeftijd: 20-30 jaar) voor het spelen van diverse rollen. De vacature van actrice betreft een stageplaats.

GEZELSCHAP
Theater WEI maakt betekenisvol, muzikaal jeugdtheater. De voorstellingen van WEI zijn drempelverlagend maar nooit platvloers. Theater WEI bewijst dat artisticiteit, toegankelijkheid en educatie altijd hand in hand kunnen gaan.

VOORSTELLING
Theater WEI brengt een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers boek Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt, uitgegeven door Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij. Een fantasievolle, muzikale en actuele voorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar.

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Op een dag moet Mieke naar school. Wanneer ze niets af weet van een afspraak die de juf met haar heeft gemaakt, gaat het mis. Ze krijgt een bord om haar nek met de tekst: “Ik mag niet van anderen stelen”. Politieagent Knak komt langs en neemt Mieke mee naar het politiebureau. Voordat ze iets kan zeggen wordt ze verdacht van de moord op mevrouw Jaspers. Tja, ook Agent Knak wil een keer promotie en dit is zijn kans. Er komt een rechtszaak tegen Mieke en het vonnis luidt: “Meisje Mieke is gek”.

Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt is een voorstelling vol absurditeiten waarin één meisje zich afvraagt waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Of zijn er meer mensen die zich dit wel eens afvragen?

De voorstelling wordt gespeeld in scholen en theaters door heel Nederland.

Repetitieperiode: 4 weken fulltime van 23 oktober t/m 13 november 2017
Speelperiode: vanaf januari 2018 (+ reprise seizoen 2018/2019)

FUNCTIE-EISEN
– Je bent gewend te werken vanuit tekst
– Je bent muzikaal
– Je bent woonachtig in de Randstad
– Je hebt affiniteit met het spelen voor een jonge doelgroep
– Je werkt makkelijk samen met alle mensen in het team
– De beschikking over een auto is een pre

WIJ BIEDEN
– Een professionele, gezellige werkomgeving in een ambitieus team
– Mannelijke acteurs: marktconforme betaling op freelance basis
– Vrouwelijke actrice: stage vergoeding en mogelijkheden om je als actrice binnen het jeugdtheater te ontwikkelen

CONTACT
Auditiedag: Woensdag 5 en donderdag 6 juli (Utrecht of Amsterdam)
Reageren: stuur voor 1 juni je CV met foto en een korte motivatiebrief naar info@thdewei.nl. Je hoort binnen twee weken of je bent uitgenodigd voor de auditie.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.