Jungs

Op 28 april vertrokken Aniek, Rik, Sanne en de jarige Shanna met de auto naar Frankfurt! De reden voor dit bijzondere uitje was dat Theaterhaus Frankfurt het door Shanna Chatterjee geschreven en door T.H. de Wei geproduceerde en gespeelde stuk De Jongens in première zou gaan. De regie was daar in handen van Rob Vriens die tevens de tekst vertaald heeft.

Aangekomen in Frankfurt mochten we na een warm onthaal meteen door om de generale te zien. Het was bijzonder en fantastisch om De Jongens als JUNGS te zien ‘heel anders, maar toch hetzelfde’.
Daarna was er ruimte voor een nagesprek met het publiek, spelers, regie en alle betrokkenen. Im Deutsch werd het stuk dat we zo goed kennen tot in details besproken. Er was ook champagne én pizza want het was natuurlijk dubbel feest ;).

29 april de dag van de première hebben we wat sightseeing in Frankfurt gedaan en aan het begin van de avond was het zover: tijd om de jurken (en pak) aan te doen en op naar de première. De zaal zat helemaal vol en opnieuw was het geweldig om de teksten die voor ons zo bekend zijn in het Duits te horen. Rob heeft er een prachtig stuk van gemaakt en de drie actrices hebben de rollen Lo, Mattie (Marijn) en Ravi knap en mooi neergezet. Trotser dan trots waren we toen Shanna als Autorin het applaus in ontvangst mocht nemen. We hebben geproost op de voorstelling en er was een buffet met Frankfurtse specialiteiten (Wurst Wurst Wurst en Kartoffel). Ganz toll!

Nog een nachtje geslapen in ons appartement en de volgende dag reden we weer terug naar huis.

Wat een beleving, wat een bijzondere momenten, wat een positiviteit en wat een leuke mensen! Het was voor ons een meer dan waardevolle ervaring. Frankfurt, Susanne, Rob, Liljan, Uta, Friederike, Susanne en alle andere lieve mensen, vielen dank und auf Wiedersehen!

Klik hier om de geschreven recencie over JUNGS te tezen

Voor meer foto’s: volg ons op Facebook of Instagram

thumb_IMG_1590_1024    13062094_1193053147401350_3767880098885299505_n
thumb_IMG_1784_1024  thumb_IMG_1805_1024

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.