Vlinder wint Kijk|Kunst-kup!

Best gewaardeerde voorstelling seizoen 2014-2015

Blij en vereerd waren wij toen wij op maandag 16 november geheel onverwachts uit handen van Edith Janssen van het Kunstgebouw Zuid-Holland de Kijk|Kunst-kup mochten ontvangen!

De Kijk|Kunst-kup is een prijs voor de best gewaardeerde voorstelling per seizoen en gaat voor seizoen 2014-2015 naar onze Vlinder, een meisje zonder naam.

Aan Kijk|Kunst nemen ruim 62.000 leerlingen van 324 scholen in 38 Zuid-Hollandse gemeenten deel. Vorige winnaars van de Kijk|Kunst-kup waren De Poort van Ida van Dril en Eva Mesman, Gaap van Theatergroep Roots en Borders en POEP van Jeugd Theater het Blauwe Huis.

Een greep uit de reacties van de scholen:

* “Geweldige aansluiting op de actualiteit. Wij hebben ook ex asielzoekerskinderen op school. Het was een integere goed gespeelde voorstelling zonder (ver)oordelen.”

* “We hebben heel erg genoten van de voorstelling. Naast het feit dat het een mooi onderwerp is voor kinderen om over na te denken, was de uitvoering ook echt bewonderenswaardig.”

* “Een hele indrukwekkende voorstelling. Heb met tranen in mijn ogen zitten kijken!”

Wij willen alle leerlingen en docenten bedanken voor hun waardering, en onze regisseur Daniel van Klaveren bedanken voor het omtoveren van de tekst van Vlinder naar een prachtige artistieke voorstelling die wij met veel plezier en belang nu al drie seizoenen lang mogen spelen.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.