Teaser

Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder

Mijn spreekbeurt gaat over een dooie schilder is een muzikale voorstelling waarbij de acteurs terecht komen in een levend schilderij. Een voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar.

Aron en Stefanie houden hun spreekbeurt over de Franse schilder Claude Monet. Monet was in 1871 vier maanden in Nederland, in Zaandam. Hij schilderde daar zesentwintig schilderijen, die nu in musea over de hele wereld hangen. Nederland is daar nog altijd heel erg blij mee.
Maar tijdens de spreekbeurt komen Aron en Stefanie erachter dat toen Monet per boot aankwam, de mensen níet zo blij met hem waren. Hij was namelijk samen met zijn vrouw en kind op de vlucht voor een oorlog, en daarom hielden ze hem als vluchteling heel streng in de gaten. Ze waren bang dat hij hier iets kwamen halen. Niemand had er ooit over nagedacht dat hij hun misschien ook iets te bieden had.
Aron vindt de spreekbeurt ineens lastig worden. Hij is ook met een boot uit zijn land gevlucht. Hij herkent zich in het verhaal van Monet, ook hij kent het gevoel niet gewenst te zijn. Hij zou het liefst helemaal niet opvallen en verdwijnen in de massa. Stefanie vindt dat stom. Zij valt namelijk nooit op. Iedereen vergeet haar. Zij zou willen dat ze eens wat aandacht zou krijgen door een bijzonder levensverhaal.

Boeken via: Buro Bannink

boeknu

Tekst en Regie: Shanna Chatterjee
Spel: Sanne Maas en Roben Mitchell
Muziek : Rik Eckhardt
Kunstenaar: Gerard de Bruijne
Zakelijke leiding: Terra de Groot
Marketing & PR: Nadine Kokkelkoren
Vormgeving: Roel Voorts

Met dank aan: Gemeente Zaanstad, Lira Fonds, Duyvis, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB en Gerrit Blaauw fonds

Speellijst 2020/2021

Datum Locatie Kaartverkoop
  Speelperiode:

jan 2021 /m juli 2021

 Overal  Kaartverkoop volgt