Over T.H. de Wei

De theatermakers van Theatercollectief T.H. de Wei maken prikkelend theater over onderwerpen die een vanzelfsprekendheid met zich meedragen. Het startpunt van hun voorstellingen is de vraag: “Waarom eigenlijk? Waarom gaan de dingen zoals ze gaan en moeten we daar genoegen mee nemen?“ Met een frisse blik bekijken ze de wereld en zetten dit om in spannend theater.

Het collectief bestaat uit Shanna Chatterjee, Rik Eckhardt, Aniek Stokkers en Sanne Maas. Allen studeerden in 2010 af aan de theateracademie van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Naast hun werkzaamheden bij T.H. de Wei is iedereen werkzaam op diverse terreinen, in de volle breedte van de theatersector. T.H. de Wei is gevestigd in Zaandam.

T.H. de Wei maakt betekenisvol, muzikaal theater voor verschillende doelgroepen, op verschillende locaties. Humor en relativering zijn daarbij belangrijke stijlmiddelen. De voorstellingen van T.H. de Wei zijn drempelverlagend maar nooit platvloers. T.H. de Wei bewijst dat artisticiteit, toegankelijkheid en educatie altijd hand in hand kunnen gaan. Ze maken voorstelling voor jeugd, jongeren en volwassenen.

T.H. de Wei speelde op verschillende festivals waaronder het Amsterdam Fringe Festival (2013), Axis Festival (2012), Stadsfestival (2012, 2014), Zwart Festival (2011) en Festival Reuring (2011). Ook maakte T.H. de Wei voorstellingen en opdrachten op maat o.a. de voorstelling 3 zusters voor de opening van de Isala Klinieken in Zwolle.